Gå til hovedindhold
Du er her:

Tryggehviles Klub Index

Alt der er værd at vide fra A - Å

Vi oplever ofte, at der er nogle medlemmer, som ikke er klar over, hvilke muligheder og aktiviteter, som vi tilbyder på Tryggehvile. Derfor har vi lavet dette index over disse ting, plus en masse anden udvalgt info, som er godt (eller sjovt) at vide.

Det er klart, at alting ikke er tilgængeligt eller muligt at deltage i hver eneste dag året rundt, men man kan altid spørge en voksen, hvis der er noget herunder, som man har lyst til at høre mere om!

Klub index

 • A - Aktiviteter

  Aktiviteter

  Vi laver en masse aktiviteter i klubben. Når der er tilmelding - f.eks. til ture ud af huset - så kommer der opslag op på Aula og i klubben. Tilmelding sker oftest via en papirslip eller ved, at medlemmerne skriver sig på en seddel på køleskabene i køkkenet.

 • B - Biograf og Bål

  Biograf

  Klubben har sin egen minibiograf på første sal. Man kan både medbringe sin egen DVD eller se film via nettet. Vi tager også på biografture til Kinopalæet i Lyngby indimellem.

  Bål

  Vi har et rigtigt fint bålsted i det sydøstlige hjørne af grunden, så hvis man brænder for bål, så finder vi bare ud af det. Vi laver også mad på bål og rister snobrød, skumfiduser, suppe m.v.

 • C - Computerrum, Computerværksted og Curling

  Computerrum

  Vi har et computerrum, hvor man kan spille 30 min. om dagen, hvis man har fået oprettet en bruger. Sidst på dagen kan man nogle gange få lidt ekstra spilletid. Børn og forældre laver selv aftaler om brug af Internet og computerspil og hvis medlemmer vil spille de mere action-prægede spil, kræver det en tilladelse fra hjemmet. Læs mere i vores mediepolitik, som også findes på hjemmesiden.

  Computerværksted

  Selvom det kunne lyde sådan, så er det ikke et sted, hvor man kan reparere computere, men derimod et kreativt værksted, hvor man kan lære at bruge Photoshop, lave fotocollager, lave t-shirt-tryk, små metal badges og meget andet.

  Curling

  Man skulle ikke lige tro det, men det er både muligt at spille asfaltcurling og indendørs curling på Trygge. Det er sjovere end det lyder!

 • D - DJ rum

  DJ rum

  Vi har indrettet et helt rum med DJ udstyr, hvor man kan lære at mixe musik. Lav din egen musik eller bliv festens midtpunkt på den fede måde og få lov til at spille til vores diskofester. Man kan mixe både Mp3er via DJ-controller og laptop eller scratche på old school vinylplader.

 • E - Elcykel og Eftermiddagsmad

  Elcykel

  Vi har investeret i en eldrevet ladcykel, som hjælper med indkøb osv. Den er også et hit blandt børnene og når vi skal på badetur ved Furesøen m.v.

  Eftermiddagsmad

  Køkkenet er husets hjerte og det er første rum man træder ind i efter garderoben. Her er altid en voksen og her er næsten altid også lidt eftermiddagsmad til sultne børn. Man kan også lave en kande te, men det er en regel, at mad og drikke skal blive i køkkenet.

 • F - Facebook, Fastelavn, Ferie, Fotos, Forældremøde, FUK og Først-til-mølle

  Facebook

  Tryggehvile har en Facebookside, som fx bruges til tilmelding til UK-fællesspisning o.lign. men man kan også finde videoer fra koloni, skiture m.v. Det er jo langt fra alle, som har en Facebookprofil, men man kan godt se siden alligevel.

  Fastelavn

  Mange steder fejres fastelavn ikke for de større børn længere, men hos os slår vi stadig katten af tønden - vi plejer at holde det en fredag og der er naturligvis kåring af kattekonge og -dronning samt præmier til bedste udklædninger.

  Ferie

  Ud over helligdagene har vi lukket de tre dage før påske, grundlovsdag, fredagen efter Kr. Himmelfartsdag, tre uger i sommerferien samt mellem jul og nytår. I de tre sommerferieuger er der mulighed for fællespasning i Klubben i Lundtofte. I de andre ferier holder vi åbent fra 10-16 for både fritids- og ungdomsklub-medlemmer. Se de konkrete datoer på skolens ferieplan på hjemmesiden.

  Fotos

  Vi tager indimellem fotos ved arrangementer, ture osv. Efter indførslen af person-dataforordningen (GDPR) skal der digitalt samtykke til, før vi kan uploade foto og video på Aula. Søger I tidligere fotos, så har vi dem muligvis i klubben. Kom forbi og spørg!

  Forældremøde

  Vi afholder ikke egne forældremøder på Tryggehvile, men vi er fx altid tilstede på 3. årgangsmøde inden maj måned og ved andre årgangsmøder, hvis der er behov for det. Vi vil altid gerne have en invitation eller lægge hus til  møder med en klasses (eller en anden gruppes) forældre, hvis det er nødvendigt.

  FUK

  ”FUK” er en forkortelse for FørUngdomsKlub og det bruges om de aftener, hvor 6. klasses fritidsklubmedlemmer må komme i UK. Det starter i januar og varer indtil maj, hvor 6. årgang stopper i Fritidsklubben og starter helt i UK.

  Først-til-mølle

  Vi har mange ture og aktiviteter (synes vi selv) og der er tilmelding på det meste. Pladserne fyldes efter først til mølle princippet, så hold øje med kalender og opslag i klubben.

 • G - Garagen, Glemt og Gøgl

  Garagen

  Garagen er et sted med mooncars,  skateboards, stylter o. lign. men også et udendørs værksted, hvor man kan lave alt muligt, som gerne må støje og svine: Cykler, sæbekassebiler, tømmerflåder, kanin-bure osv. Snak med en voksen; vi elsker et godt byggeprojekt!

  Glemt

  Det hænder ofte, at medlemmer glemmer nogle af deres ting. Vi har et rum i kælderen fyldt med tøj, sko, cykelhjelme osv. Mindre sager såsom mobiler og nøgler er i et køkkenskab. Spørg en voksen, hvis I mangler noget.

  Gøgl

  Vi elsker at gøgle i klubben. Du kan endda lære at jonglere eller lave dine egne diabolo styrestænger eller en devilstick.

 • H - Halloween og Huler

  Halloween

  Fester skal der til og udklædning gør jo kun det hele endnu sjovere. Vi holder fest for børnene dén fredag, som er tættest på Halloween og der er naturligvis præmier til bedste udklædning og anden underholdning og lege.

  Huler

  I haven og i træerne har vi flere skønne træhuler. Man er altid velkommen til at bygge videre eller lave sin egen fra bunden. Snak med en voksen og hør mere om materialer osv.

 • I - Indesko, Indkrydsning, Indmeldelse og Instagram

  Indesko

  Når det er efterår og vinter, så er vi ikke så glade for udendørs fodtøj. Man må meget gerne have et par sutsko eller indesko i garderoben.

  Indkrydsning

  Hver dag, når man kommer i klub, skal man huske at vippe sin brik. Sådan ser vi, om medlemmer er kommet. Glemmes det, risikerer man, at der ikke bliver lavet nok mad eller at forældre der ringer, får forkerte oplysninger. Hvis man går midlertidigt, skal man huske at skrive det på en seddel i køkkenet.

  Indmeldelse

  I både fritidsklub og ungdomsklub skal man indmeldes. Det sker via digital pladsanvisning og man skal bruge NEM ID eller digital signatur. Vi beder jer samtidig udfylde et kartotekskort med vedhæftet billede af barnet, som vi bruger til vores indkrydsningstavle i køkkenet.

  Instagram

  Hvis man er typen som synes, at det er hyggeligt at se sjove og skøre billeder, så find os på Insta: Vi hedder kort og godt   ”tryggehvile”.

 • J - Jul

  Jul

  Det er ingen hemmelighed, at der er travlt i klubben op til jul. Værkstederne kører på højtryk, for der er mange børn, som gerne vil give hjemmelavede gaver. Det betyder så, at der er lidt længere mellem andre aktiviteter, men vi sørger stadig for at lave nogle hyggelige ture - fx i skøjtehal eller i biografen.

 • K - Kalender, Kaniner, Kanoer, Koloni og Kunstgræsbane

  Kalender

  Find klubbens månedsplan på Aula eller i papirform på skolen og i klubben. Se detaljeret plan for fx lukkedage på skolens ferieplan.

  Kaniner

  Vi har en rigtigt hyggelig kaningård på Tryggehvile. Vil man være kaninpasser, skal man tale med Christian eller Louise - der er som regel plads til én mere!

  Kanoer

  Klubben har en god portion kanoer, som vi bruger i sæsonen fra maj til og med oktober. Vores venneforening har også to kanoer, som man kan leje billigt, hvis man er medlem af foreningen. Alle børn, som deltager på kanoture, udstyres naturligvis med orange redningsvest med nakkekrave.

  Koloni

  Hvert år tager vi på sommerkoloni, det er som regel i første uge af sommerferien. Vi ved godt, at det falder sammen med fodboldskoler og andet, men nogle gange må man jo vælge. De seneste år har vi været på camping, hvor vi sover i telt, griller lækker mad, bader, spiller spil og måske tager på (u)hyggeligt natløb...!

  Kunstgræsbane

  I 2016 fik vi etableret den kunstgræsbane, som vi har ønsket os i mange år. Der kan både spilles fodbold og sættes net op til tennis, volley, badminton osv. og der er monteret lys, så man også kan komme at spille efter lukketid.

 • L - Lerværksted

  Lerværksted

  I glas- og lerværkstedet er der rig mulighed for at være kreativ. Lav flotte ting i ler - du kan fx støbe din egen kop fra bunden og få den glaseret og brændt - men det kræver naturligvis lidt arbejde undervejs.

 • M - Maj, Medicin, Mediepolitik, Mountainbikes og Musik

  Maj

  I maj måned starter 3. klasserne i fritids-klubben. Det er en spændende tid og der kommer rigtigt mange børn i klubben, hvorfor det da også betyder farvel til 6. klasserne, som dog kan komme i ungdomsklubben.

  Medicin

  Bruger man medicin eller har allergier eller andet, som vi skal vide, så skriv det i kartotekskortet, så vi kan hjælpe bedst muligt. Hvis der er mad eller andet, som ikke kan tåles, så er det også muligt at opbevare fx glutenfri produkter osv. i klubben.

  Mediepolitik

  Det er efterhånden ingen overraskelse, at børn og unge er på mange digitale medier. På Tryggehvile har vi en uddannet en medarbejder til mediecoach og udarbejdet en mediepolitik, som man kan læse på hjemmesiden. Tag også gerne en snak med jeres eget barn om, hvad de egentlig bruger tiden på.

  Mountainbikes

  Klubben har med hjælp fra vores venneforening købt nogle rigtigt gode mountainbikes, som både bruges på ture i klubben og af adventure-valgholdet i udskolingen.

  Musik

  Der er masser af mulighed for at spille musik på Tryggehvile: Vi har en hel musikafdeling med tekøkken, WC, DJ-rum, studie og et stort musikrum med en masse gode instrumenter.

  Hvis man gerne vil bruge musikrummet, skal man have et lille kursus, så tingene bliver brugt rigtigt. Der er også et lille musikrum på første sal, som bruges til musik-valgholdet for 7., 8. og 9. kl. og i fritidsklubben til at synge karaokesange fra fx YouTube.

 • N - Netto

  Netto

  Netto ligger meget tæt på Tryggehvile og er et yndet sted for børnene at snolde. I skal selv lave aftaler i hjemmet om, hvad børnene bruger lommepenge på, men vi hjælper gerne, hvis nogle skal have hjælp til at huske aftalerne. Vi tager som regel også en snak med de børn, som ofte har meget usundt med.

 • O - Opsyn

  Opsyn

  Som det står i vores introduktion, har vi ikke opsyn med børnene på samme måde som i SFOen. Det er ukontrolleret pasning, hvilket betyder, at I selv skal lave aftaler med jeres børn om dagligdagen, gå-tid osv. Vi hjælper naturligvis gerne, men håber også på forståelse mht., at det kan være svært for én køkkenpædagog at overskue, hvor 100 børn befinder sig på et givent tidspunkt.

 • P - Pant

  Pant

  Hvis man vil låne en bold, bat, rollespilssværd, PlayStationspil el.lign., skal man aflevere noget pant i køkkenet. Det kan være en cykelnøgle eller andet, som hjælper med at huske, at det lånte skal tilbage på plads.

 • Q - Quiz

  Quiz

  Vi elsker quizzer. Videoquizzer osv. foregår i køkkenet. Vil man selv lave en quiz, så kom og snak med os!

 • R - Rollepil og Rundvisning

  Rollespil

  Rollespil var kæmpestort nogle år tilbage og indimellem dukker trenden op igen. Tryggehvile har en del sværd o. lign. og vi åbner også gerne vores rollespilsværksted op igen, så børnene kan lave deres egne våben til legen.

  Rundvisning

  Vi har rundvisning i foråret for både børn og voksne, når de nye 3. klasser må starte. Hvis man ikke lige kan komme den dag, er man altid velkommen til at kigge forbi en anden dag.

 • S - Skiture, Skolesamarbejde, Sommerfest og Sy- og smykkeværksted

  Skiture

  Klubben arrangerer to skiture hvert år: En 1-dags familie-skitur til Vallåsen (ca. 2 timer fra Tryggehvile) og en længere tur til Stöten i Sverige i uge 7 (vinterferien). Der kommer opslag i både klubben og på intra og det er altid rigtigt hyggeligt at deltage.

  Skolesamarbejde

  Det er ingen hemmelighed, at vi siden skole-reformen har haft færre åbningstimer i klubben. Til gengæld er vi pædagoger med i flere skoletimer og har mulighed for at bruge Tryggehviles faciliteter i skoletiden. Takket være en yderst kompetent ledelse er vi også med i fag, som giver mening i forhold til vores faglighed og interesser. Det betyder, at vi fx har musikundervisning i vores to musiklokaler, laver mad på bålstedet, at vi nogle gange laver bevægelse på klubbens områder, at onsdags-holdet laver undervisning og projekter i klubben og at vi er meget åbne for at bruge klubben i andre sammenhænge - fx når 8. og 9. klasserne laver projektopgave o. lign. Hvis der i hjemmet er ideer til tværfaglige projekter, så sig dem endelig videre.

  Sommerfest

  Vores årlige sommerfest arrangeres sammen med vores venneforening og falder med 99% sikkerhed den sidste fredag i august. Det er Sorgenfris hyggeligste sommerfest med grill, tivoligade, livemusik og god stemning. Det er en fest for hele familien og især de yngste synes som regel, at vores Tivoligade er et hit. Sæt kryds, så snart dette læses og spørg efter en seddel i august.

  Sy- og smykkeværksted

  I det store værksted på første sal kan man lære at lave smykker eller sy dit eget tøj, en julesok til kalendergaver eller et uhyggeligt halloween-kostume. Tal med Louise om muligheder…

 • T - Tegne- og maleværksted, Tilmelding og Tryggekonto

  Tegne- og maleværksted

  Vil man tegne og male, så er der rig mulighed for at gøre det i værkstedet på første sal. Christian er fx dygtig til mennesker, dyr osv. og Asbjørn elsker graffiti og tegneserier.

  Tilmelding

  Det varierer lidt, hvordan tilmelding foregår til Trygges ture og aktiviteter. Nogle gange er det nok, at børnene skriver sig på en seddel i køkkenet og nogle gange kræves forældre-underskrift (fx ved bindende tilmelding). Vi håber blot, at fristerne overholdes, da vi skal vide, hvor meget der skal købes ind eller hvor meget personale, som skal på arbejde.

  Tryggekonto

  Hvis der er betaling på en tur, kan I overføre til klubbens konto via netbank eller MobilePay (se i bunden). Det er den samme TryggeKonto, som bruges til betale for børnenes kreationer i værkstederne. Husk at skrive barnets navn og klasse i tekstfeltet og fx ”TryggeKonto”, hvis det er dette, der overføres for.

 • U - Ungdomsklub

  Ungdomsklub

  Hver onsdag og torsdag er der UK og vi laver fællesspisning med medlemmerne. Det koster 20 kr. at deltage og man skal tilmelde sig senest kl. 17. på dagen. Menuen skrives ud på Facebook, hvor man også kan tilmelde sig. Man kan også melde sig til via SMS til 21252495 eller på tlf. 45830403. Betaling sker kontant, via TryggeKonto eller MobilePay.

 • V - Venneforening og Videorum

  Venneforening

  Tryggehviles Venner er navnet på en støtteforening, som består af tidligere medlemmer og forældre. Venneforeningen er med til at arrangere vores årlige sommerfest og udlejer også kanoer, borde/bænke/klapstole ud til yderst fordelagtige priser. Overskuddet går i øvrigt direkte tilbage til klubbens medlemmer. Der er ALTID plads til nye i bestyrelsen, hvis du har lyst til at gøre en indsats og være med til at beslutte, hvordan overskuddet skal fordeles.

  Videorum

  Vi har indrettet et særskilt videorum på førstesal i klubben. Her kan du lære at lave din egen video, hvad enten du vil lave stop motion med LEGO eller klippe din egen film med videoer fra din mobiltelefon eller klubbens GoPro-kamera.

 • W - Warhammer

  Warhammer

  I værkstedet på første sal kan man lave flotte landskaber til brug i Warhammer eller andre lege. Snak nærmere med Christian om, hvornår det er i kalenderen.

 • X - Xtreme

  Xtreme

  Team Xtreme er navnet på vores ekstremsports hold. Genkend os på vores krydsede fingre, arme, skistave, ski m.v.

 • Y - YouTrygge

  YouTrygge

  Denne sammentrækning af YouTube og Tryggehvile dækker over et videoprojekt, som startede i 2018. Alle kan komme med ideer til videoer, hvad enten de er sjove, skøre eller seriøse. Der kommer også jævnligt videoer op, som har ligget en årrække og gemt sig nederst i harddisken, så er du gammelt medlem, så hold øje med ”Blast from the past”!

 • Z - Zombiespil

  Zombiespil

  Vi har et rigtigt sjovt DIY (do it yourself) Zombie-brætspil på Trygge. Det er både hyggeligt og uhyggeligt på samme tid…

 • Æ - Ændringer

  Ændringer

  Det er svært at lave sådan et dokument her med så mange oplysninger, så det er 100% korrekt i årene der kommer. Ser du noget, som ikke stemmer overens med hverdagen, så giv os et praj, tak!

 • Ø - Øh

  Øh

  Her ved vi ikke rigtigt, hvad vi skal skrive…

 • Å - Åbningstider

  Åbningstider

  Åbningstiderne i fritidsklubben er dagligt fra kl. 13.00 til 17.30 og fredag til kl. 16.30. Ungdomsklubben er åben tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 16.30 til kl. 21.00 for medlemmer. I ferier har vi åbent fra 10-16 også for ungdomsklubmedlemmer.